18 Temmuz 2021 Pazar

SUYUN HUZURU ÜZERİNİZDE OLSUN

İyice yavaşladım, tempomu buldum.

Denize girdiğimde kimse olmuyor. Uca gidip dönerken insanlar üçer beşer gelmeye başlıyor. Usulünce ama toplantıya yetişme telaşında yüzenler, suyu dövenler, onunla kavga edercesine kol bacak vuranlar, kafaları havada iki yana gide gele kendini helak edenler, denizi belediye kahvesi yerine sohbet mekanı olarak kullananlar (burada hemen hepsi kadın), seslerini insan sessizliğine çalan, döşeyenler yanımdan, yöremden geçe dursun, ağır ağır süzülüyorum. Suyun pırıltısı ıslak kirpiklerim arasında pul pul.

Anda olmak da değil bu. Anın nokta olmaktan çıkıp uzayıp giden bir doğruya dönüşmesi.

Düşünceler üşüşür olduğunda denize, bedenime dönerek yerçekimini zihnimden de kaldırıyorum. Geriye koynunda olduğum su ile barışık bir hareketten başka şey kalmıyor. Günde en az bir saat. Serinliğiyle gövdem, dinginliğiyle ruhum bunun birkaç katı idare ediyor. Zemini de içime yavaş yavaş yerleşiyor.

*

Bayram şişmesiyle Bodrum’un nüfusu 1 milyonu buldu diyorlar. 30 kilometreyi üç buçuk saatte gidenlerin vs. hikayeleri anlatılıyor. Geceleri arka sokakta kesintisiz bir trafik ve sunturlu küfürlerin uçuştuğu kavgalar oluyor. Müzik yasağı 12’de başlıyor ama kızgın kornalar bundan daha bir iki saat sonraya kadar sürüyor.

Elektrik günde iki kere kesilmeye başladı. Trafo patlamış. Onarılana kadar kesintiler sürecekmiş. Yerini jeneratörlerin gümbürtüsü alıyor. Büyücek bir TIR parkında rölantide çalışan kamyonlar gibiler. Geceleri bitişik gazinonun sıralamasında bile değişmeyen repertuarına karışıyorlar.

Sabah çöpleri konteynerlerin üç misli tepeler oluşturuyor. Ara ara hafiften lağım kokan sokaklar kırık şişe, maske, izmarit, naylon torba kaplı oluyor.

Karadaki, sudaki tempoma yakın. Hareketten, kalabalıktan fiziksel olarak koşullar elverdiğince, zihinsel olarak alabildiğine uzağım. Arabayı otoparka bırakıp anahtarını kaldırdım. Çıkarsam yiyecek alışverişi için çıkıyorum.

*

Kendi temponu bildiğinde el alemin dümen suyunda helak olmuyorsun.

Bu ikisi ayrıştığında sessizlik ile jeneratör uğultusu, trafik ile trafiksizlik neredeyse bir.

Direnmeyle, itirazla, yakınmayla vakit, enerji kaybetmeden ne varsa onlar içinden süzülüp gidiyorsun işte.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder