5 Eylül 2018 Çarşamba

YABAN (MI?) BİR BAŞKA ALEM II

Gecenin bir vakti canhıraş bir bağrıştır kopup verandadan perde perde yükselen meşum homurtulara karıştı. Fırladım ki bizim sarı dişi ile kopyası bebeleri duvara kıstırılmış. Karşılarında, benim Oğlan’ı sonunda buradan uzaklaştırıp bölgeyi ele geçirmiş görünen çeteden koca kafalı, kara postlu bir eşkıya. Sitenin diğer ucunda, kuru dere yatağını mesken tutanlar kadar olmasa da ensesi kalınlardan ve burası da bunlardan soruluyor. Üzerine yürümemle savuştu. (Dere yatağındakiler ise -birkaç aylık köpek yavrusu kadar irileri var aralarında- insana pabuç bırakmıyor.) Mahalle kabadayıları işte. Bizimkiler duvar dibinden çekildiğinde hangisinin işiyse yerleri kaka içindeydi. Kötü korkmuşlar.

Sarı dişi öyle pek zeki değil. Ürkekliği ve iyi bir avcı olmasıyla hayatta kalıyor. Arka tarafına çamur ve otlar yapışmıştı. Tecavüze böyle direndi herhalde. Direndi mi?

Gece yaratıkları için olaylı bir gün böylece başladı. Karanlıklardan avlar kadar zorbaların da beliriverdiği, yaşamak istiyorsan o keskin nişancı dürbünü gözleri dört açman gereken.

*
Deneyim oluşumunu, tüm heyecanı, sevimli sarsaklığı ile hayatla oyun tutmayı kedi yavrularında seyretmek ne eğlenceli. Yapraktan sineğe, yuvarlanan kavanozdan ayak parmağına, kıpırdayan her şey oyun onlara. Tırnakları kadar cesaretlerini de ayarlamayı bilmiyorlar. Olmadık şeyden ürkerken belanın üzerine gidiyorlar. Bakışları saf, acemi.

Bir iki aya kalmayacak, enerji tasarrufu uzmanı birer ergene evrilecekler. Daha dün onları tahrik eden, kendilerinden geçtikleri oyun konuları karşısında tıpkı “Geç bunları, neler gördük biz!” kanıksamışlığıyla bakan-bakmayan donuk yetişkin tavrı oturacak.




Mangalda alevlerin dinip kora çevirmesini beklemek yiyeceği pişirmek için ne ise, heyecanın, keşif coşkusunun sönmesi de –kedi, insan- yetişkinlik için o.

*
Kara kabadayının o gece ya da başka bir zaman muradına erdiğini düşünüyorum. Geçen haftaya kadar onları paspas üzerinde (mangallardan kaptığı yağlı ekmekti, balıktı, etti ganimet veya yılandı, kertenkeleydi avla) kurduğu sofralara çağıran, koynuna alıp uzun uzun temizleyen, emziren sarı dişi, yavruları yanına yaklaştırmıyor. Gergin ve saldırgan.


Biyolojik işleyişin biçare kuklası, yine hamile herhalde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder